dimarts, 15 de juny del 2010

L'Alcalde de Crevillent torna a negar la instal·lació de la central tèrmica

DIARI INFORMACIÓN 15/6/2010

Asencio ratifica la seva negativa a la instal lació de la central tèrmica

JOSÉ A. MAS

El debat sobre el projecte de la central tèrmica que l'empresa pública irlandesa ESB Internacional projecta per Crevillent contínua causant enfrontaments entre els mateixos grups polítics que van signar a l'Ajuntament una declaració conjunta contra la col.locació d'una instal lació d'aquestes característiques a Crevillent.
Després del rebuig del PP a la proposició no de llei que el grup parlamentari Compromís va presentar, contra la planta, en les Corts Valencianes, el PSOE va posar en dubte la negativa que el PP va donar al projecte a Crevillent, assegurant que l'alcalde, Cèsar Asencio, aprovarà el projecte en un pròxim mandat municipal.
Davant aquestes afirmacions César Asencio ha sortit en defensa del seu posicionament i ratifica que "en el Partit Popular estem en contra de la central tèrmica per motius mediambientals, perquè els veïns estan en contra, perquè la seva instal lació minvaria la capacitat de creixement de la zona, pròxima a una possible ubicació d'un centre logístic i, finalment, per qüestions d'ideologia ".
L'alcalde de Crevillent va assegurar que "el projecte de la central tèrmica obeeix a la necessitat energètica de les dessaladores que el PSOE va projectar en eliminar el transvasament de l'Ebre Per això, i donat que nosaltres no volem les dessaladores i apostem pel transvasament, estem en contra de la planta d'energia ".
Cèsar Asencio va assegurar que "les dessaladores necessiten molta energia i la intenció de l'empresa de la central tèrmica és posar-la en marxa quan el sistema no tingui energia suficient, com per exemple a l'estiu, quan creix la presència de turistes i cal més energia en la zona ".
D'altra banda, l'alcalde crevillentí justificar que el PP votés, a València en contra de la proposta de Compromís perquè "instava al Consell a rebutjar un assumpte sobre el qual no té coneixement". A més, l'alcalde va dir que "el 2008 la conselleria va rebre una consulta sobre el projecte i va informar en contra perquè produiria greus afeccions mediambientals i en l'entorn".
Finalment, el crevillentí va assegurar que "l'expedient de la planta d'energia està al Ministeri de Medi Ambient, que és el que ha de declarar la seva utilitat pública, i des de l'Ajuntament quan se'ns va consultar legacions en contra del projecte per motius mediambientals i perquè els veïns de la zona no la volen ". Segons l'alcalde, "tot això obeeix a una conspiració per intentar crear malestar entre els veïns de cara a les eleccions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada