divendres, 20 de febrer del 2009

Carta enviada a Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís i mitjans de comunicació el 20 de febrer de 2009


La Plataforma contra la Central Tèrmica de Crevillent formada per particulars i per les entitats: Asociación de vecinos 5a Elevación, Colla Ecologista El Campanà, Asociación de Afectados de Cáncer de Crevillent, Casal Jaume I de Crevillent, El Margalló-Ecologistas en Acción, Federación de Asociaciones de Vecinos de Crevillent, Colectivo Matola.es, Asociación Amics de la Natura, Asociación de vecinos Penyeta Reona, Asociación de vecinos Partida Catxapets, Esquerra Republicana del País Valencià, PSOE-PSPV Crevillent, Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi, Associació Cultural Memòria i Justícia d'Elx i Comarca, Candidatura d'Unitat Popular d'Elx, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, CNT-AIT Elx i el Fòrum Social d'Elx; com a resposta a les declaracions del 27 de gener de 2009 del President de la Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís de Crevillent en les quals s'ens acusa de faltar a la veritat, vol expressar:


· Nosaltres afirmàrem que la central tèrmica necessita de la subestació elèctrica per a funcionar en base a les declaracions que va fer als veïns l'empresa ESBI quan van vindre a explicar el projecte. Ells necessitaven gas, bons accesos i una subestació elèctrica al costat, i per això van triar aquesta parcel·la.


· En aquesta reunió també es va informar els veïns de que va ser la Cooperativa Elèctrica qui els va indicar que podien col·locar una central tèrmica allí. D'altra banda, és clar que hom no presenta un projecte -amb la despesa econòmica que suposa- sense saber on està situat i sense parlar amb els propietaris del terreny en qüestió així que no podem creure que la Cooperativa no sabia res del tema ja que són els propietaris de la parcel·la on està projectada la tèrmica.


· Al projecte que l'empresa ESBI ha presentat al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí apareix citada la relació de la Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís amb la central tèrmica concretament a les pàgines 14 -ubicación del proyecto- , 18 -línea eléctrica para la evacuación-, 27 -infraestructuras de transporte energético- i als annexos -disposición general planta, plano parcela Crevillente- on es pot veure clarament que la instal·lació de la central tèrmica s'acomet sobre la parcel·la en qüestió -parcel·la 144 del Polígon 12-, propietat de la Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís. És precís, doncs, que es rectifiquen aquestes paraules i es retire l'acusació de faltar a la veritat.



· Volem agrair a la Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís el pas endavant que suposa afirmar que al seu terreny no es construirà la central tèrmica. Si aquestes declaracions hagueren vingut abans, s'hauria evitat el malentés i el malestar que la falta de informació genera en la gent. Amb aquest objectiu les entitats i persones que formem aquesta Plataforma sol·licitem una reunió amb el president de la Cooperativa Enrique Mas Carreres quan la seua agenda s'ho permeta i a hores en que la nostra gent puga acudir.


·Des de la Plataforma contra la central tèrmica de Crevillent pensem que és molt positiu que la Cooperativa Elèctrica San Francisco de Asís negue la seua implicació en aquest assumpte i, a més, rebutge l'opció de cedir els terrenys a la central tèrmica. D'aquesta manera les possibilitats de l'instal·lació d'aquesta empresa es redueixen però no desapareixen i, per tant, nosaltres continuarem treballant fins que el projecte siga rebutjat o retirat.


· Per últim, convidem a la Cooperativa Eléctrica San Francisco de Asís a recolzar la no implantació de centrals contaminants al nostre terme integrant-se en la nostra Plataforma i d'aquesta manera fer front comú contra aquest projecte de central tèrmica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada