dijous, 5 de febrer del 2009

NOTICIA APAREGUDA EN EL DIARI INFORMACIÒ SOBRE LA PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA


La plataforma contra la central tèrmica passarà revista cada setmana al projecte.

Més de setanta veïns mostren la seua preocupació per l'impacte de la planta en la localitat durant l'acte de presentació del col·lectiu.


JOSÉ A. MAS La Plataforma contra la Central Tèrmica de Crevillent s'ha presentat oficialment davant de la societat amb el ferm propòsit de crear una consciència social contrària al projecte que l'empresa pública irlandesa ESB Internacional pretén instal·lar en la partida rural del Boch. La plataforma ha sigut creada per una dotzena d'entitats, entre les que hi ha associacions de veïns, ecologistes i partits polítics que controlaran setmanalment l'estat del projecte.
El portaveu de la plataforma, Iván Lledó, va explicar en la presentació en la Casa de Cultura, a la que van acudir més de setanta persones, que els objectius són "informar de tot el pertinent al projecte i formar per mitjà de xarrades i tertúlies del que suposa viure amb una central tèrmica", tot això encaminat que es desestime el projecte.
La presentació es va estendre durant més d'hora i mitja, ja que les persones que van assistir van mostrar un verdader interés a conéixer a què s'exposa la localitat amb una instal·lació d'estes característiques. L'empresa ESBI proposa una mini planta d'energia de 100 megawats que només funcionaria quan el sistema elèctric necessite una quantitat extra d'energia al produir-se un excés de consum elèctric.
Des de la plataforma van explicar que la instal·lació tindria efectes negatius per al medi ambient "per les seues emissions contaminants i la instal·lació de dos ximeneres de vint metres que expulsarien gasos a 450 graus". A més, també van destacar l'impacte socioeconòmic de la planta, ja que van apuntar que "no crearà ocupació i suposaria la ruïna econòmica per la perduda de valor dels terrenys d'al voltant, perjudicant també el turisme".
En la presentació de la plataforma també es va destacar el consum d'aigua de la central que estaria entorn d'uns 36.000 litres al dia, així com les seues emissions de CO2.
Els integrants de la plataforma preparen nous actes públics contra la central tèrmica. A més, van invitar als interessats a acudir a les reunions setmanals que es realitzaran tots els dijous a les 20 hores en el Casal Jaume I. Estes cites tractaran noves iniciatives contra el projectes i faran un seguiment del seu expedient que està en la fase de consultes prèvies del Ministeri de Medi Ambient que ha de decidir si ho sotmet al procés d'avaluació d'impacte ambiental.

Nous suports per a la iniciativa dels ciutadans

Des que es fera pública la creació de la Plataforma contra la Central Tèrmica de Crevillente no han deixat de succeir-se les mostres de suport i la intenció d'adherir-se d'entitats tant de Crevillente com d'altres poblacions de la província, Elx, Alacant o Alcoi.
El portaveu de la plataforma, Iván Lledó, va assegurar que "a poc a poc anem rebent telefonades d'entitats d'altres poblacions que mostren el seu suport". No obstant, des de l'entitat van trobar a faltar una major implicació de l'Ajuntament de Crevillente que encara que està en contra del projecte no té intenció de sumar-se a la plataforma.


PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÉRMICA (29 DE GENER DE 2009) EN LA CASA DE CULTURA DE CREVILLENT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada