dimecres, 4 de febrer del 2009

PRIMERA NOTA DE PREMSA SOBRE LA CREACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA

Reunits a Crevillent el dia 9 de gener del 2009 i conscients que hi ha indicis de la instal·lació d'una central tèrmica en la Partida El Boch de Crevillente, les associacions baix firmants hem decidit crear una Plataforma Contra la Central Tèrmica de Crevillente amb finalitats informatives, formatives i reivindicatives.

Estes són les raons per les quals creguem la plataforma:

Els terrenys on s'instal·laria la central han sigut comprats per la Cooperativa Elèctrica San Francisco d'Assís de Crevillente a fi de construir una subestació elèctrica, instal·lació necessària per al funcionament de la Central tèrmica.

El projecte de creació de la central tèrmica està en fase de consultes prèvies al Ministeri de Medi ambient, Rural i Marí.

Després de contactar amb l'empresa responsable del projecte, esta no deixa clara en cap moment que ho retiraran.? Iberdrola, que és l'altra empresa que participarà en el projecte, ja ha iniciat els contactes amb alguns veïns per a construir noves línies d'alta tensió en la zona.

Augmentarà la proliferació de cables i torres d'alta tensió que provoquen problemes greus de salut com a càncer, malformacions als fetus, problemes d'aprenentatge i d'atenció, etc. en una zona especialment castigada.

Els efectes de la central suposen una contaminació directa de tot el nostre entorn. Les emissions contaminants de la seua activitat industrial afectarien no sols al poble de Crevillente i els seus Paratges Naturals sinó també a les poblacions de la contornada.

Es generarien residus contaminants en l'aigua que utilitzaran per a refredar les turbines. La zona no disposa de clavegueram públic i, per tant, l'aigua contaminaria la terra. La instal·lació de dos ximeneres de 20 metres d'altura expulsant vapor d'aigua i uns 130 quilograms de gasos per segon a 450 graus de temperatura suposen un perill clar per a les nombroses bandades d'aus migratòries -algunes en perill d'extinció- que viatgen en direcció al Fondo.

L'activitat industrial de la central provocaria l'aparició de gasos tan perjudicials per a la salut com el SOTA2, el CO o el Nox i perjudicials per al medi ambient com el CO2:

Nox: òxid de nitrogen. Provoca al·lucinacions, estat eufòric, anestèsic, analgèsic i en algunes casos pot provocar pèrdua de part de la memòria humana. Se li atribuïx el 5% de l'efecte hivernacle.

CO: monòxid de carboni, gas inflamablement i altament tòxic. Pot causar la mort quan es respira en nivells elevats.? SOTA2: diòxid de sofre. És el principal causant de la pluja àcida ja que en l'atmosfera és transformat en àcid sulfúric.
La instal·lació de dos turbines d'aviació de la grandària d'una nau industrial generaria nivells de soroll i vibracions insuportables en una zona veïnal.? L'establiment d'una central d'este tipus suposarà per a alguns dels veïns de la zona la ruïna econòmica ja que no disposen de més vivendes i esta es veurà molt devaluada al situar-se prop d'esta instal·lació. Els gasos tòxics que emet i els sorolls i vibracions fan que no es puga ni viure prop ni vendre les seues terres a un preu que els permeta anar a viure a un altre lloc.

La central tèrmica consumiria 1,5 metres cúbics d'aigua per hora. Cada dia consumirà 36 metres cúbics d'aigua. O el que és el mateix, el contingut d'una bassa d'aigua per a regar amb, per exemple, 4 metres de llarg, 4 metres d'ample i 2'25 m. d'alçada.

No hi ha beneficis socioeconòmics per a la població. No es crearan llocs de treball i no s'augmentarà la riquesa de Crevillent sinó la de l'empresa que la proposa.Com a alternativa a la generació d'energia per mitjà de la crema de gasos naturals que no són renovables, des de la Plataforma recolzem la generació d'energia elèctrica amb mètodes no contaminants i renovables com els projectes d'horts solars que hi ha en la contornada de Crevillent.

ENTITATS FIRMANTS:

Associació de veïns 5a Elevació.

Gorgera Ecologista El Campanà.

Associació d'Afectats de Càncer de Crevillent

.Esquerra Republicana del País Valencià.

Casal Jaume I de Crevillent

.El Margalló-Ecologistas en Acció

Federació d'Associacions de Veïns de Crevillent

.Col·lectiu Matola.es

PSPV-PSOE Crevillent

Associació de veïns Pda. Catxapets.

Associació de veïns Penyeta Reona.

Associació Amics de la Natura.


ENLLAÇOS SOBRE LA NOTÍCIA EN PREMSA I COL·LECTIUS SIMPATITZANTS

http://www.nodo50.org/tortuga/Vecinos-ecologistas-y-politicos

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090128/comarcas/enercoop-creara-subestacion-electrica-20090128.html

http://elcampana.bloc.cat/post/16279/242297

http://www.istas.net/web/noticia_prensa.asp?idnoticia=15025

Las entitats i persones interessades a formar part de la plataforma poden dirigir-se a:


termicano@gmail.com
620489365

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada