dijous, 5 de febrer del 2009

NOTICIA ENVIADA A PREMSA I TELECREVILLENT SOBRE LA CREACIÒ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA

Reunits a Crevillent el dia 15 de gener de 2009 i conscients de que hi ha indicis de la instalació d'una central tèrmica a la Partida El Boch de Crevillent, les associacions sotasignants hem decidit crear una Plataforma Contra la Central Tèrmica de Crevillent amb finalitats informatives, formatives i reivindicatives.

Aquestes són les raons per les quals creem la Plataforma:

 Els terrenys on s'instalaria la central han sigut comprats per la Cooperativa Eléctrica San Francisco de Asís de Crevillent amb la finalitat de construir una subestació eléctrica, instalació necessària per al funcionament de la Central tèrmica.

 El projecte de creació de la central tèrmica està en fase de consultes prèvies al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí. El Ministeri no s'ha pronunciat encara sobre la viabilitat d'aquest projecte.

 Després de contactar amb ESBI, la empresa responsable del projecte, aquesta no deixa clar en cap moment que el retiraran com havien anunciat que farien.

 Iberdrola, que és l'altra empresa que participarà al projecte, ja ha iniciat els contactes amb alguns veïns per a construir noves línies d'alta tensió a la zona.

 Després d'escoltar les darreres declaracions de l'Alcalde de Crevillent, Cesar Augusto Asencio, a Telecrevillent sobre aquest tema, no tenim la seguretat de que la aquesta central tèrmica no es farà.

La Plataforma troba en falta la unió dels Ajuntaments de la comarca per fer front comú contra la central. Si aquesta instal•lació és aprovada, els nostres Paratges Naturals -El Fondo d'Elx i Crevillent, la Serra de Crevillent, el Palmerar d'Elx i les Salines de Santa Pola- es veuran afectats i pensem que és un tema prou important com per a que hi haja almenys una declaració conjunta dels tres consistoris.

Aquesta Plataforma estarà formada per totes les persones, col•lectius, entitats i partits polítics que siguen contraris a la instal•lació d'una indústria d'aquest tipus a la nostra comarca i estarà activa fins que desaparega aquest projecte del Ministeri pertinent.

Estem oberts a la col•laboració de tothom. Els interessats podeu afegir-se a la Plataforma mitjançant el següent contacte:

Ivan Lledó
termicano@gmail.com
620489365

ENTITATS SIGNANTS:
Associació de veïns 5a Elevació.
Colla Ecologista El Campanà.
Associació d'Afectats de Càncer de Crevillent.
Casal Jaume I de Crevillent.
El Margalló-Ecologistes en Acció.
Federació d'Associacions de Veïns de Crevillent.
Col•lectiu Matola.es
Associació Amics de la Natura.
Associació de veïns Partida Catxapets.
Associació de veïns Penyeta Reona.
Esquerra Republicana del País Valencià.
PSOE-PSPV Crevillent.

DECLARACIÓNS DEL ALCALDE DE CREVILLENT SOBRE LA CENTRAL TÈRMICA EN EL PROGRAMA DE TELECREVILLENT HILO DIRECTO




NOTICIA EN TELECREVILLENT SOBRE LA CREACIÒ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CENTRAL TÈRMICA




CONTACTA AMB NOSALTRES
termicano@gmail.com
620489365

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada