dijous, 19 de febrer del 2009

NOTICIA APAREGUDA EN INFORMACIÓN EL DÍA 19 DE FEBRER DE 2009 SOBRE LA PARALITZACIÓ DE LA TRAMITACIÓ DE LA CENTRAL TÉRMICA A CREVILLENT

El Govern paralitza la tramitació de la central tèrmica en la partida del Boch.

L'empresa no ha presentat l'aval necessari que li va ser sol·licitat al setembre del 2008 pel Ministeri de Medi Ambient

JOSÉ A. MAS. El projecte de la planta de generació d'energia de 100 megavatios que l'empresa pública irlandesa ESB Internacional pretén construir en la partida rural del Boch de Crevillente està paralitzat. Segons va informar ahir l'Ajuntament de Crevillente, l'empresa no ha entregat l'aval necessari perquè la tramitació seguisca el seu curs en el Ministeri de Medi Ambient, pel que en estos moments està paralitzada.
El primer tinent d'alcalde de Crevillente, Manuel Moya, va explicar que "la Subdirecció General d'Energia Elèctrica ens ha informat que l'empresa ESBI havia d'haver presentat un aval com a requisit previ a qualsevol tramitació el dia 16 de febrer, i no ha complit amb tal requisit". Segons van apuntar des del Consistori, l'aval va ser sol·licitat a ESBI el passat 23 de setembre del 2008. No obstant, des d'ESBI van assegurar ahir que "encara no hem presentat l'aval, perquè el projecte no està totalment decidit". El portaveu d'ESBI, Lander Mendieta, va dir que "nosaltres vam presentar el projecte per a realitzar les consultes prèvies i més avant decidirem si el duem a terme".
D'altra banda, Manuel Moya va informar que "amb motiu de la petició d'instal·lació d'una central de generació distribuïda de 100 megavatios, una central tèrmica, que l'empresa ESBI pretén instal·lar a Crevillente, el govern municipal ha sol·licitat dos informes sobre la tramitació a seguir". D'una banda, s'ha demanat un informe els servicis jurídics de l'Ajuntament de Crevillente i, per un altre, a la Subdirecció General d'Energia Elèctrica.
Després de rebre el resultat, l'Ajuntament ha indicat que "els dos informes coincidixen en la tramitació a seguir, que seria l'avaluació d'impacte ambiental que identifica, prediu i interpreta els impactes de l'activitat en la zona on es pretén instal·lar".
Actualment, la tramitació, que ha sigut paralitzada fins que es presente l'aval o es retire el projecte, es troba en la fase de consultes per a determinar l'amplitud i nivell de detall de l'estudi d'impacte ambiental pel Ministeri de Medi Ambient. Manuel Moya va apuntar que "en este punt de la tramitació hi ha la possibilitat que, per acord del Consell de Ministres, es declare d'utilitat pública del projecte i, llavors, correspondria al Ministeri de Medi Ambient l'aprovació del mateix".
Si no és així, la tramitació passaria a les mans de la Generalitat Valenciana i la planta d'energia hauria de comptar amb el tràmit de l'autorització ambiental integrada (AAI). Esta tramitació podrà comptar amb altres autoritzacions de caràcter mediambiental.
A més, l'AAI tindrà en compte l'emplaçament de l'activitat en sòl no urbanitzable, pel que es precisarà la declaració d'interés comunitari de la Conselleria de Medi Ambient, amb un informe previ municipal que seria totalment negatiu, segons es va indicar des del govern local.

La plataforma ciutadana continuarà treballant

La Plataforma contra la Central Tèrmica va valorar ahir positivament la paralització de l'expedient, encara que van assegurar que fins que el projecte no es desestime per complet continuaran treballant. El portaveu de la plataforma, Iván Lledó, va dir que "el que no hagen presentat l'aval i es paralitze la tramitació és positiu, però no pararem fins que es retire el projecte totalment". La Plataforma contra la Central Tèrmica seguirà reunint-se cada setmana per a preparar actes relacionats amb el tema. Iván Lledó va explicar que "ara estem preparant una xarrada amb metges que explicaran els efectes que una central tèrmica té en la salut".


La planta d'energia de 100 megavats està projectada en una parcel·la de la partida rural del Boch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada